Beleggen in Crypto

Het nieuwe investeren: beleggen in crypto

Voor de één is het net Chinees, voor de ander is het de dagelijkse gang van zaken. Beleggen in crypto neemt steeds grotere sprongen in de huidige samenleving. Deze moderne vorm van geld verdienen wint steeds meer aan terrein en wordt daardoor ook door steeds meer mensen gedaan. Wanneer je het goed doet, kun je er aardig mee verdienen. Maar als het minder goed gaat kan het je een flinke duit kosten. Ben jij benieuwd hoe je van de grote winsten kunt profiteren en durf je de stap wel aan? Lees dan hier verder over hoe beleggen in crypto jou een leuk extra zakcentje kan bieden.

Beleggen in crypto in de notendop

Crypto is de gangbare term voor cryptomunten of cryptocurrency. Dit zijn digitale munten die je niet vast kunt pakken, maar een waarde vertegenwoordigen op plaatsen waar deze gebruikt kunnen worden. Er zijn veel verschillende cryptomunten, waarvan Bitcoin de meest bekende is.

Crypto

Crypto worden gemaakt door speciale computersystemen en krijgen hun waarde door vraag en aanbod. Hoe meer vraag er naar de munt is, hoe meer deze waard wordt. Daarom wordt er veel over en weer met crypto gehandeld, zodat de waarde blijft stijgen. Beleggen in crypto houdt in dat je fysiek geld, zoals euro’s, inlegt in crypto en ermee gaat handelen om de waarde te laten stijgen. Je verdient dan geld door je uit te laten betalen door een wisselkantoor of door met de cryptomunt betalingen te doen via (online) bedrijven die de munt accepteren.

Weet wat je doet

Beleggen in crypto is met de jaren toegankelijker geworden. Waar in het begin alleen speciale computernerds toegang hadden tot de munten, kan nu Jan en alleman aan de digitale centen komen. Dit is fijn voor wie niet zo bekend is met online investeringen, maar vergis je niet. Een foutje is snel gemaakt en je kunt al gauw je inleg verliezen. Houd er daarom rekening mee dat je altijd alleen geld belegt waar je mee kunt gokken en laat je niet leiden door de mening van de grote groep. Houd zelf in de gaten wat een goede investering is en handel naar hoe de koers eruit ziet of waarschijnlijk uit gaat komen te zien.

Een investering op de lange termijn

Wanneer je op een goede manier gaat beleggen in crypto, kun je hier een aardige winst mee boeken. Echter is het toverwoord hiervoor ‘geduld’. Net als veel andere investeringen kost beleggen in crypto in het begin je geld en kan het even duren voordat je ook echt geld gaat verdienen. Het voordeel is wel dat wanneer je het eenmaal onder de knie hebt je ook echt lekker kan gaan verdienen, maar er is geen garantie hoe lang het gaat duren voordat dit punt is bereikt. Veel mensen maken dan ook de fout dat ze ongeduldig worden en er niet tegen kunnen dat ze geen winst al hebben geboekt en doen daardoor impulsieve acties. De ervaring leert dat je dan juist grote fouten maakt en de klapper waar je al zo lang op zat te wachten misloopt. Beleggen in crypto kan zeker een goede investering zijn, zolang je er maar geen druk op zet en je het beleggen lekker dicht bij jezelf houdt, om zo te weten dat je winst wel een keer komt, als je het maar de tijd geeft.