Bitcoins Kopen

Hoe kun je bitcoins kopen?

Je hoort er steeds vaker over en steeds meer op een positieve manier: Bitcoin. Waar je een x aantal jaar nog nooit van deze term had gehoord, kun je deze bedrijfsnaam nu haast overal wel tegenkomen, van websites en advertenties tot op tv en zelfs in phishingmails. Deze digitale munt (ook wel crypto genoemd) wint steeds meer aan terrein en dat is te merken aan de stijgende waarde hiervan. Ben jij nu iemand die wel enig verstand heeft van investeringen en lijkt de koers van Bitcoin je wel iets om in te handelen? Dan vind je hier de eerste stappen om bitcoins te kopen en hier goed geld mee te kunnen verdienen.

Bitcoin kopen in het algemeen

Bitcoin is een technisch bedrijf dat zijn eigen cryptomunt heeft ontwikkeld: bitcoin met een kleine letter B. Deze crypto worden gemaakt door zogeheten miners, die door transacties die met bitcoin worden gedaan de waarde kunnen laten stijgen. Op steeds meer plekken wordt het ook mogelijk om met bitcoin te betalen. Waar je dit in het begin vooral bij vooruitstrevende techbedrijven kon, zijn er nu ook bijvoorbeeld veel online casino’s waar je een gokje kunt wagen met je bitcoins.

Bitcoin

Bitcoin kopen

Waar je in het begin afhankelijk was van miners om aan bitcoins te komen, zijn er nu zoveel in de omloop dat je ze gewoon kunt kopen. Dit doe je via een speciaal wisselkantoor, ook wel broker genoemd. Op deze websites kun je een account aanmaken en geld inleggen om te investeren in bitcoin. De prijs die je hiervoor betaald is de waarde van bitcoin op het moment, plus een minimale transactieprijs van je broker. Dit is meestal maar twee procent, afhankelijk van bij welke broker je je hebt aangemeld.

Zodra je bitcoins hebt gekocht, bewaar je deze op je account in je digitale portemonnee, oftewel je wallet. Deze wallet is beveiligd met een aantal sleutels, zodat je bitcoins niet zomaar gehackt kunnen worden.

Geld verdienen met bitcoin

Wanneer je je bitcoins in bezit hebt, is het tijd om geld te verdienen. Dit kun je doen door met je bitcoins te gaan handelen. Wissel bitcoins uit met andere bezitters, wissel ze in bij je broker voor andere crypto (bijvoorbeeld Ether) of doe er betalingen mee bij bedrijven waar dit kan. Elke transactie zorgt ervoor dat de waarde van bitcoin stijgt en je munten dus meer waard worden. Om dan echt geld ermee te kunnen verdienen, kun je je crypto weer uit laten betalen door je broker. Doe dit alleen wanneer je meer geld voor je bitcoin hebt kunnen krijgen dan waarvoor je ze gekocht hebt of wanneer je voorziet dat de waarde ervan binnenkort gaat kelderen.

Risico bij bitcoin

Bitcoin kopen is niet zonder risico. Je investeert als het ware in een gedachtegoed. De waarde van bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Is er veel vraag naar bitcoin, dan wordt de munt steeds meer waard. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde, waardoor de waarde naar beneden kan schieten wanneer het vertrouwen weg is. Je kunt dan niet ergens aan vasthouden, want bitcoin is volledig digitaal, dus heeft geen intrinsieke waarde. Het is dus belangrijk dat je onthoudt dat wanneer je bitcoins gaat kopen, je zowel kunt winnen als verliezen.