Credit Card Aanvragen

Je eigen creditcard aanvragen doe je zo

Voor de één is het een vrijkaart om eindelijk eens lekker los te gaan en te kunnen kopen wat die wil. Voor de ander is het gewoon handig om bij de hand te hebben voor het geval je erop moet vertrouwen en voor weer iemand anders is het alleen omdat het verplicht is omdat je niet op een andere manier je reservering kan doen. Wat de reden dan ook is, een creditcard aanvragen is handig op verschillende manieren. Echter voor ieder persoon is een ander soort creditcard handiger. Waar moet je op letten en wat is de beste keuze voor jou? Om te weten welke creditcard je moet aanvragen lees je hier waar je rekening mee moet houden wanneer je een kaart wilt nemen.

Verschillende creditcards, verschillende aanbieders

Er zijn veel verschillende maatschappijen die je kunnen helpen met het aanvragen van een creditcard. Zo kun je je creditcard direct bij de creditcardmaatschappij aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan Visa, Mastercard en American Express. Daarnaast zijn er ook aparte creditcards die je aan kunt vragen vanaf je bank. Knab is een voorbeeld van een bank die zijn eigen creditcard uitgeeft, maar daarvoor moet je wel klant zijn bij Knab. Hetzelfde geldt ook voor de ANWB. Handig voor wanneer je op vakantie gaat.

Credit Card Aanvragen

De creditcard aanvragen die bij jou past

Binnen verschillende merken zijn er ook weer verschillende creditcards te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende maximale hoogtes en gebruik in Europa of wereldwijd. Aan de ene kant bepaal jij welke creditcard je aanvraagt. Hierbij moet je letten op hoeveel je verwacht nodig te kunnen hebben qua krediet en hoe vaak je je kaart denkt te gaan gebruiken. Aan de andere kant bepaalt de verstrekker of jij een kaart wel of niet mag aanvragen. Dit heeft te maken met je persoonlijke situatie.

Een creditcard aanvragen is vergelijkbaar met een lening, maar nu heb je ook iets tastbaars in je handen erbij. Hierdoor moet je ook kijken naar de voorwaarden waar je aan moet voldoen om een creditcard aan te mogen vragen. Zo heb je voor de meeste creditcards een minimaal netto inkomen nodig. Het voordeel daarbij is wel dat het per creditcard afhankelijk is wat dit minimale inkomen is, dus lukt de ene kaart niet dan kan de andere kaart misschien wel.

Voordelen

Naast voorwaarden of je überhaupt wel een creditcard mag aanschaffen, zijn er ook punten waarom creditcardmaatschappijen je juist naar zich toe willen lokken. Zo kun je bij sommige creditcards een bonus krijgen dat je extra credits krijgt. Deze credits zijn dan weer om te zetten in geld waar je geen rente over hoeft te betalen. Daartegenover staat dat sommige creditcardverstrekkers je het eerste jaar het krediet helemaal gratis geld laten lenen. Hierdoor hoef je dus alleen het geleende geld terug te betalen. Let er bij deze acties wel op wat de voorwaarden zijn om hiervan te profiteren, zodat je niet alsnog met extra kosten zit.

De ene creditcard is de andere niet. Bepaal daarom altijd waarvoor je de kaart gaat gebruiken. Neem je een creditcard voor buitenlandse betalingen tijdens je vakantie, of wil je grote investeringen doen voor je werk? Kies altijd de creditcard die past bij waarvoor je deze wil gebruiken en neem een kaart waarvoor je niet meer hoeft te betalen dan nodig is.