Kleine Lening Afsluiten

Een kleine lening afsluiten, waarom en hoe

Een lening sluit je af omdat je een bepaald doel voor ogen hebt. Dit doel kan alleen gerealiseerd worden met een bepaalde hoogte aan liquide middelen, oftewel geld, maar niet altijd heb je voldoende geld om dit te kunnen doen. Het is dan verleidelijk om een lening af te sluiten, maar dit is niet altijd even makkelijk of handig. Toch zijn er momenten dat je alsnog aan het juiste geldbedrag kunt komen om je doel te bereiken, bijvoorbeeld door het afsluiten van een kleine lening. Deze lening is vooral handig wanneer je een extra aanvulling nodig hebt op je te besteden budget. Maar wat houdt een kleine lening in en wanneer doe je er goed aan zo een lening af te sluiten? In dit artikel lees je meer over de kleine lening en wat nu de belangrijkste redenen zijn om deze af te sluiten.

De minilening

Een kleine lening, ook wel minilening genoemd, is een lening die zoals de naam al doet vermoeden vrij klein is. Je kunt hier alleen een laag bedrag lenen, wat afhankelijk van je bank of kredietverstrekker tot een paar duizend euro gaat. Daarbij komt dat omdat je een veel lager bedrag leent, je ook een kortere looptijd hebt en je dus je minilening eerder af moet betalen. Dit is meestal slechts een paar weken.

Een kleine lening afsluiten doe je meestal wanneer je een aanvulling op je betaling nodig hebt. Hierbij moet je denken aan dat je al aardig wat spaargeld hebt opgespaard om bijvoorbeeld je langgekoesterde droom van het hebben van een motor in vervulling te kunnen laten gaan, maar je net dat laatste beetje tekort komt om je aanbetaling te voldoen. Ook kan de minilening handig zijn wanneer je even een vlugge betaling moet doen en je daarom voor een korte periode meer geld nodig hebt.

Voor wie is een korte lening?

Zoals hierboven al geschetst is een korte lening handig voor wie niet al te veel geld hoeft te lenen. Het gaat om net dat laatste beetje geld dat je nog extra nodig hebt. Verder is een korte lening afsluiten voor mensen die niet in aanmerking komen voor een gewone lening. Dit kan komen omdat je al op een respectabele leeftijd bent of wanneer je geen vast inkomen hebt, omdat je bijvoorbeeld freelancer of werkloos bent. Wie er niet in slaagt om een standaard lening af te kunnen sluiten, kan vaak wel minilening afsluiten.

Dit geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld BKR-geregistreerd staan. De meeste banken zullen je met een negatieve BKR-registratie geen lening geven. Omdat een korte lening van korte duur is en over een veel lager bedrag gaat, durven banken dit vaker wel aan.

Kleine lening niet mogelijk

Voor een kleine lening wordt je vaak niet getoetst of je wel capabel genoeg bent om de lening terug te kunnen betalen. Mede hierdoor is het bij steeds minder banken en kredietverstrekkers mogelijk een kleine lening af te sluiten. Ook heeft het ermee te maken dat de rente op een kleine lening vaak veel hoger ligt dan een gewone lening en als je niet aan je betalingstermijn voldoet, de boetes snel op kunnen lopen. Het afsluiten van een kleine lening klinkt dus in het begin erg interessant, maar vergeet niet de voorwaarden te bekijken voordat je de lening afsluit.